Gelezen in oktober 2016

Honig, Michael De aftakeling van Vladimir P * * * * * Soms is fictie zo waar. Lezen!
Kureishi, Hanif Liefde in tijden van weemoed * * *
Huinder, Chris Stenen in het hoofd * Ik vond het drie keer niks
Terrin, Peter De bewaker * * * * *
Spit, Lize Het smelt * * *
Marissing, Lidy van De autobiografie van Laura X. * * * Apart geschreven, moeilijk te volgen dnf
Meinderts, Micha Aldus Sybren * * *
Verhulst, Dimitri Spoo Dee Doo * * * *
Samuel, Mounir Liefde is een rebelse vogel * * * *
Hulst, Auke Kinderen van het ruige land * * * * *
Barry, Max Company * * *
Taleb, Nassim Nicolas Misleid door toeval * * * * Interessant maar een beetje (te) moeilijk en eenzijdig over economie, dnf
Hulst, Auke En ik herinner me Titus broederland * * * * * Als het niet zo stom zou klinken zou ik dit nieuwste boek van Auke Hulst on-Nederlands goed willen noemen. Elk woord klopt en staat op de juiste plaats. Je wordt niet afgeleid door mooischrijverij of niet ter zake doende uitweidingen maar meteen het leven van de hoofdpersoon ingezogen. Het verhaal is licht vervreemdend, speelt het in het verleden of toch in de toekomst? Speelt het in Nederland of heel ergens anders? Intrigerend tot het einde. Net als in zijn andere boeken staan de hoofdpersonen buiten de samenleving. Nu omdat zij een tweeling zijn in een tijd waarin tweelingen gezien worden als duivelskinderen en omdat ze houden van muziek en boeken, verboden dingen. Ze trekken de wereld in om te vluchten voor gevaar en eenzaamheid.
Grjasnowa, Olga De juridische schimmigheden van een huwelijk Ik had moeite met de eerste honderd pagina’s van De juridische schimmigheden van een huwelijk, van de in Azerbeidzjan geboren schrijver Olga Grjasnowa (1984). De stijl stond me tegen. Veel telling, weinig showing. Maar toen ik verder las over de (pogingen tot) liefde en relaties van de hoofdpersonen bleek de stijl wel te kloppen met het verhaal. De afstandelijke manier van schrijven kwam overeen met de afstandelijkheid die alle personen in dit boek lijken te ervaren in hun contact met anderen. Op zoek naar vrijheid, liefde en een doel in hun leven worstelen de drie hoofdpersonen met het leven. De een door alles te geven om te dansen, de ander met drugs en de derde met oppervlakkige seks. Een enigszins somber beeld van een generatie die mogelijkheden heeft maar daar niet van lijkt te kunnen genieten.
Melville, Herman De klerk Bartleby
Rosengaard, Mikkel De tijdreizen van Ana Ivan Half gelezen. Niet boeiend genoeg, te kinderachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.