Jane the Virgin

jane the virgin
Jane the Virgin

Losjes gebaseerd op de echte Venezolaanse telenovela Juana la Virgen is Jane the Virgin een soap met een vette knipoog.

De hoofdpersoon, Jane Gloriana Villanueva, heeft vijf jaar geleden gezoend met de vader, Rafael Solano, van haar aanstaande baby, waarvan ze per ongeluk zwanger raakt doordat een arts, Luisa Alver, de zus van Rafael, er met haar hoofd niet helemaal bij was vanwege liefdesverdriet. En dit nadat Jane haar hele leven maagd is gebleven omdat ze niet net als haar moeder al jong zwanger wil worden. De arts roept de hulp in van haar ex-lover, Rose, een advocaat en tevens de stiefmoeder van Rafael en Luisa.

Ondertussen is Jane verloofd met de detective, Michael Cordero , die de baby niet wil maar akkoord gaat met de bruiloft als Jane beloofd de baby aan Rafael en Petra te geven. Maar Michael ontdekt dat Petra een verhouding heeft met de beste vriend van Rafael, Roman Zazo, en dat hun huwelijk dus helemaal niet zo goed is als Jane denkt.

In de achtergrond zien we telkens op tv een soap spelen waarvan de hoofdfiguur de vader van Jane, Rogelio de la Vega, is maar dat weten hij en Jane (nog) niet. Jane’s oma, Alba Gloriana Villanueva,  treft Jane’s moeder Xiomara “Xo” Villanueva aan met Rogelio en valt flauw omdat hij haar favoriete karakter is in de telenovela.

En dan wordt er ook nog iemand vermoord.

Dit alles wordt aan elkaar gepraat door de voice over, aangekondigd als the Latin Lover Narrator.

En dit zijn pas de eerste twee afleveringen. Snap je het nu al niet meer? Ik ook nauwelijks maar dat maakt niet uit. Het is heerlijk vermaak.

Een gedachte over “Jane the Virgin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.